Österlen Syd – Skåne

Konstrundan på Österlen

Som vanligt pågår Konstrundan på Österlen från Långfredag till och med söndagen en vecka senare. I år 2018 blir det 30 mars – 8 april. Konstrundan ger besökarna en unik chans att komma i direkt kontakt med de utställande konstnärerna.

Konstrundan började i östra Skåne redan 1968. Efter några år bildades Östra Skånes Konstnärsgille, ÖSKG, som sedan dess är en huvudarrangör för konstrundan på Österlen. Men konstrundan är än större: Under påsken och veckan därefter är det flera 100-tals konstnärer och konsthantverkare av alla de slag på Österlen som ställer ut hemma eller i ateljéer, gallerier, konsthallar, muséer, samlingslokaler etc.
ÖSKG ger ut en karta över medlemmarna som deltar i utställningarna. Men det är bara att göra en utflykt på Österlen. Överallt hittar man mer eller mindre proffsiga skyltar om var det pågår en utställning. Ta chansen att träffa konstnärerna personligen! Titta också på vår karta över södra Österlen!

För långväga besökare finns det gott om B&B, hotell och rum att hyra. Avstånden är korta på Österlen, så man kan gärna stanna några nätter på samma ställe och göra dagsutflykter därifrån. Planera för en avkopplande vistelse med många trevliga konstupplevelser och konstnärskontakter!

Share This