Österlen Syd – Skåne

Gallerier & Ateljéer mm på södra Österlen

Sydöstra Skåne har många gallerier och ateljéer, med konst, konsthantverk och design i utställningar och till försäljning. Vi vet var de finns på södra Österlen!

Översikt av verksamheter

Klicka på resp titel nedan för att se en lista på verksamheter.
Klicka på namnet för att läsa mer…

Här finns de på kartan!

Använd +(zoom) för att se överlappande verksamheter.
Klicka/drag för att flytta kartan i sidled.
Mobil: Använd två fingrar.

Loading
Center map
Traffic
Bicycling
Transit

Nedan listar vi dem i en godtycklig ordning !!

Argilla Krukmakeri

Argilla, som betyder vit lera-krukmakarlera på latin, grundades 1975 och är ett familjeföretag.
Krukmakare Anders Hägg har hand om all tillverkning. Anders har utbildat sig till krukmakare på Östra Grevie. Mäster är han sedan 1975. Anders arbetar enbart med stengods (blyfritt förstås) och utför allt för hand, allt drejas, litet eller stort möter inget hinder.

Galleri Jägfeldt

Rockgalleriet i Peppinge, norr om Kåseberga, visar rocklegender och svenska författare och andra intressanta artister, målade i olja eller i kol. Konstnärinnan Annika Jägfeldt visar runt i galleriet och visar sina senaste verk. Har utställningar oftast i Skåne och Stockholm.

Vadenhög

I vårt galleri/shop har vi nu 30-tal utställare av bl a foto, konst, glasmålning, statyer, kattböcker odyl, handvävda mattor, mycket smycke, stickat, sytt, slipsquilt, tjackslöjd, virkat mm. Årets tema är Afrika – med bl a färgglada väskor, klänningar, smycke.

Zadig Art & Design

Dyveke Zadig

Dyveke Zadigs ateljé finner du på Östra kustvägen vid Backåkra naturreservat. Glaskonst, måleri och textil design. Här finner du unik formgivning och högklassig bild- och brukskonst i glas och textiltryck. Inredningdetaljer och presenter i egen design.

Hand made by Charlotta Unger

Keramik och Fårskinnsdesign

Mitt på böljande Österlen mellan Backåkra och Sandhammarstranden ligger min Atelje och gårdsbutik! En rolig rörig-underbart kreativ miljö! Här skapar jag i keramik, fårskinn och textilt. Förutom i gårdsbutiken kan du även handla i min webbshop. Välkommen!

Ateljé Anna Ni

Inspiration till mitt skapande kan jag få vid långa promenader längs Österlens stränder. Ljuset är skiftande varje gång. Mycket i naturen ger mig ideer. En taggig kastanj känns lika intressant som en skir ros. Att fånga färg och form blir en utmaning. Jag söker ljus och skugga i föremålen för att göra bilden harmonisk.
Just nu jobbar jag med en serie bilder på detaljer från ett gammalt hus. Här fångar jag ljus och skugga i rostig metall och vindpinade träväggar.

Dahlåkra Damast

Damastväveriet i Hammar

Gunnel Mårtensson handväver linnedamast på specialtillverkade vävstolar, alla inredda med tunt entrådigt lin i varpen. En del av inslagsgarnet är handspunnet lingarn, odlat på gårdens mark. Detta lingarn ger unika konstvävnader. Gårdsbutik med välsorterat linnesortiment från svenska linneväverier, egendesignade linneserier – Gästhandduk Dahlåkra, Ystad och Rosenrankan.

Y.Dupont Design

I Kåseberga på Österlen har Y.Dupont Design en liten butik som är öppet till och från. Titta gärna in om du har vägarna förbi och öppetskylten är uppe! Allt jag visar i min butik Y.Dupont Design i Kåseberga är egen design och eget utförande.

ART-ROK

Rosemarie Olofsson Kjellgren

Jag målar organiska former i rörelse där samspelet mellan färg och ljus är ackordet.
Att söka skapa rum av ljus är drivkraften i mitt måleri.

Galleri Undantaget Hejdegård

Konstnären och formgivaren Karin Palola ställer ut målningar och skulpturala objekt i sitt galleri. Karins verk kännetecknas av djärva färgval och mystiska undertoner. Det finns alltid en svärta i hennes verk, som ofta döljs av humor och glättighet.
Sommarutställning 13 juli – 13 augusti. Öppet torsdagar-söndagar 13-17 (eller enligt överenskommelse).

Galleri Mossen

Ligger i Hagestad Mosse, ett par km norr om Sandhammaren. Jag arbetar huvudsakligen med glasfusing och kakelmålning, och är i det stora hela autodidakt. Stor experimentell lusta och livlig fantasi kännetecknar mina alster.

Strandbadsgården

Butik, Café, Boende och Galleri vid Löderup Strandbad
I vårt B & B på loftet har vi fyra rum med egen dusch och toalett. Alla rummen har nya sängar. Det ingår lakan, handduk och frukost i caféet mellan kl 08.00-10.00. Vi lånar även ut cyklar till våra gäster. Utcheckning senast kl 11.00. Du kan boka rummen genom att ringa eller mejla.

Galleri K i Kåseberga

Karin Anker: landskapsmålningar i olja och akvarell. Motiven är främst hämtade från trakten kring Kåseberga.
”Mitt tema är naturen, mer eller mindre abstrakt – ytor, förtätningar, öppningar, ljusspel och skuggor. Jag vill att mina bilder ska vara mångtydiga. De ska vara öppna för betraktarens egna tolkningar och erfarenheter.”

Keramika Fantasia

Vackert belägen på kullarna vid Bollerup, ca en mil från Tomelilla hittar du keramikgården hos Eva Troedson och Mesut Yazici med verkstad, eget galleri och bed & breakfast.

ÖRUM 370

Hos oss hittar ni keramik av Sven Lagerwall, möbler formgivna av Lillian Öberg och konsthantverk från oss och våra vänner. Vi har öppet under påsk och sommar.
Öppet-tider finns på Facebook Örum 370.

Galleri Peppinge

Åsa Melin
Skulptur – Måleri – Poesi

Galleri Agne

Jag har målat sedan barnsben och vår närmaste granne till familjehemmet var familjen Hans Billgren. En målning skall vara enkel, sa´han. Hans var en sann konstnär som jag fortfarande inspireras av!

Lilla Galleriet

Agnetha Persson i Ingelstorp

Karl Fredrik på Eklaholm

Varmt välkomna till Karl Fredrik på Eklaholm – Butik och Galleri. Med en grund inom floristik och landskapsarkitektur gör vi uppdrag inom blomsterkreationer, trädgårdsdesign och anläggning i samarbete med välrenomerade anläggningsfirmor. I vår butik hittar ni inredning, möbler, växter, presentartiklar, delikatesser, blommor, krukor, antikviteter och konst i en inspirerande harmoni!

Kåsessons

I våra lokaler ställer olika konstnärer ut sina verk.

Backagården Café & Butik

Hos oss finner Du både ett café, ett magiskt växthus, konst, foto och en presentbutik. Vi anordnar även olika arrangemang inom konst, teater och musik. Gå in på vår sida med aktuella nyheter för att se aktuellt program. Vårt café och butik ligger på Österlen vid kustvägen mot Löderups Strandbad från Kåseberga.

Ateljé Sonja

Sonja Andersson har sin ateljé i Glemmingebro där hon både målar och ställer ut sina verk.

Ateljé Tuvegården

På ateljé Tuvegården tänjer Elisabeth Ahlqvist gränser i sin konst med materialval, som glas, plast, metall, betong, plexiglas, textil m.m. ja allt är möjligt. Söker du det unika i konsten? Smycken, skålar, fat, skulpturer i glas. Hos Elisabeth hittar du unikaten med de spetsfundiga titlarna! Efter ett besök på Ateljé Tuvegården dröjer upplevelsen kvar.

Annika Äikäs Keramik

Jag skapar både bruksföremål i mindre serier och unikt konsthantverk efter egen design och skaparlust. Arbetar både i stengods och högbränt lergods, som tål maskindisk och microvågsugn.

Rapsbollen Fotogalleri

Staffan Håkanssons foton visas i galleriet året runt. Motiven har växlat över åren och många förknippar nog Staffan med foton på kor. På senare år har bilderna förändrats och blivit mer experimentella. Hela spektret visas nu i Rapsbollens Galleri.

Galleri Kustvägen

Jag har ett stort intresse för händer och kreativa händers möjligheter. Jag målar akvarell, gärna i kombination med tuschteckningar och andra typer av linjespel.

912 Kåseberga Galleri & Verkstad

Keramiker Elna-Karin Helgesson, Verkstad & Butik, och Galleri 912. Form, funktion och uttryck är byggstenarna i Elna-Karins formgivning. Brukskeramik som koppar, tekannor, krukor, skålar, fat m.m. Skulptur, reliefer och keramiska bilder.

Ateljé Mina Ikoner

Ikonmåleri på Österlen

Gunilla Zackari i Hammar

Även Kurser i Ikonmåleri

Galleri1

AnnHelen Bizzozero

Blå Kossan Antikvariat & Galleri i Borrby

Blå Kossan Galleri

Antikvariat och Galleri

BLÅ KOSSAN är ett antikvariat med tillhörande galleri. Inriktningen är konst, kultur och humaniora men det finns gott om böcker inom de flesta andra kategorier också. I det lilla galleriet visas oftast två konstutställningar per säsong, vilken sträcker sig från påsk till mitten av augusti.

Lotta Zerrander Keramiker, Koppar

Lotta Zerrander Keramiker

I min verkstad formger jag och tillverkar själv alla mina produkter.
Vanligen drejar och kavlar jag i stengodslera, men arbetar också i porslins- och lergodslera. Muggar och koppar drejar jag oftast mycket tunna. De blir godare att dricka ur då, tycker jag. Glasyrerna blandar jag själv, vilket ibland blir lite äventyrligt.

Blå Husets i Borrby Park

Blå Husets Trädgård

Blå Husets Trädgård i Borrby är en liten park med vackra fullvuxna lövträd, t ex blodbok och äkta kastanj, men också slingrande gångar, perenner, buskar, dammar och rinnande vatten.

Fyrkappans Galleri, Ewa Wallmark Lagerholm och Ulf Lagerholm

Fyrkappans Galleri

Ewa Wallmark Lagerholm och Ulf Lagerholm har startat Fyrkappans Galleri i en av fyrkapporna där tidigare Åsa Cederström sålde kläder. Öppettiderna varierar efter säsong.

Reclining Ganesha, Ika Forssell

Art Shack Örum

Ika Forssell is a Swedish world traveler now based in Örum. She has discovered the thrill of painting as an expression of her thoughts and ideas and is inspired by different cultures and how they are expressed in people. Using Japanese washi paper and Indonesian batik to add to the ethnic feel, Ika will make sure to deliver colorful and expressive paintings with a large measure of joy.

Annica Eriksson, Ateljé & Galleri A

Ateljé & Galleri A

I mitt hus på Ljungabrovägen 214 har jag både ateljé och galleri. Jag målar företrädesvis stora oljemålningar (100x81cm) och små monotypier (från 9x9cm). Välkommen att besöka mig i min ateljé, besöka galleriet för att titta på utställningarna eller själv ställa ut dina verk. Galleriet används även som hyrgalleri.


Eiras Gröna Plantskola Butik Trädgårdskonsult Österlen

Eiras Gröna

Rotäkta rosor, Utvalda perenner, Finsmakargrönsaker
Rådgivning/Konsultation och andra trädgårdsnyttigheter …

Share This