Österlen Syd – Skåne

Dahlåkra Damast

Damastväveriet i Hammar

Dahlåkra Damast, Gunnel Mårtensson
I ateljén handvävs linnedamast. I gårdsbutiken finns ett välsorterat linnesortiment från svenska linneväverier, egendesignade linneserier – Gästhandduk Dahlåkra, Ystad och Rosenrankan.
Ateljén och butiken har inretts i en av längorna i den fyrlängade gården – en rofylld och inspirerande miljö och med en vidunderlig utsikt mot Hammars Backar.

På de specialtillverkade vävstolarna handvävs linnedamast, alla inredda med tunt entrådigt lin i varpen. En del av inslagsgarnet är handspunnet lingarn, odlat på gårdens mark. Detta lingarn ger unika konstvävnader. Genom att skörda linet i olika mognadsstadier och använda varierande rötningssätt blir det oändligt många naturliga nyanser i vävnaderna.

De egna linneserierna – Ystad, Rosenrankan och Gästhandduk Dahlåkra, vävs på Klässbols linneväveri i Värmland. Dahlåkra Damast är också återförsäljare för Klässbols Linneväveri och Växbo Lin i Hälsingland. I gårdsbutikens sortimentet finns linne för både vardag och fest, i kvalitéer som ”förr i tiden” – dukar, servetter, löpare, bordstabletter, badhanddukar, diskhanddukar. Vet du att en handduk till att torka disken med skall var tuskaftsvävd och i hellinne? Då slipper du luddet på glaset!
Finns inte duken du önskar i rätt storlek så finns det möjlighet till snabb leverans eftersom Dahlåkra är utvald ”Stjärnbutik” av Klässbols Linneväveri. Här kan du också köpa Växbo Lins disktrasa i hellinne, välj bland minst 20 olika färger! Är du spekulant på en disktrasa eller större linneduk? Räkna med att få bästa tänkbara rådgivning i ditt köp!
I butiken finns också sköna ullstrumpor från Småland, underbara kryddor från Österlenkryddor och den nyttiga rapsoljan från Gunnarshög.

Öppet: Alla dagar året runt, när jag är hemma! Ring +46 (0)702 248 685 för säkerhets skull! Du skall inte köra lång väg i onödan! Kunder såväl som besökare är lika välkomna!

Hälsningar Gunnel

Konstrundan 2018

Öppet kl 11-17 i påskhelgen

Kontakt

Dahlåkra Damast
Damastväveriet i Hammar
Gunnel Mårtensson
Hammarsvägen 46, Hammar
271 75 Glemmingebro

+46 (0)702 248 685

gunnel@dahlakra.se
www.dahlakra.se

Share This