Österlen Syd - Skåne

Galleri Undantaget Hejdegård

Konstnären och formgivaren Karin Palola ställer ut målningar och skulpturala objekt i sitt galleri. Lokalen är en föredetta undantagsbostad för den äldre generationen på gården, och den som senast bodde här var Karins morfars mormor. Bostadens karaktär med kök, väggmålningar, dörrar och golv, från tidigt 1900-tal, är varsamt renoverade och lokalen i sig är bara den värd ett besök.

Karins verk kännetecknas av djärva färgval och mystiska undertoner. Det finns alltid en svärta i hennes verk, som ofta döljs av humor och glättighet. Hon arbetar främst inom måleri i en blandteknik av akryl och flytande tusch.

Karin Palola ställer ut i galleriet tillsammans med gästutställare. Galleriet öppnade under påsken 2016.

Karin är medlem i ÖSKG och KKV Göteborg.

Sommarutställning 13 juli – 13 augusti. Öppet torsdagar-söndagar 13-17 (eller enligt överenskommelse).

Galleri Undantagets trädgård

Galleri Undantagets trädgård är ett pågående experiment mellan systrarna Palola. Ulrika är landskapsarkitekt och Karin är konstnären som också driver galleriet. Ambitionen är en prunkande rumslighet helt utan den uttjatade gräsmattan. Trädgården går att besöka även när galleriet är stängt.

Kvällsutställning, Galleri Undantaget Hejdegård 4 november till Österlen Lyser

Mitt i höstmörkret ordnar Galleri Undantaget en kvällsutställning i samband med Österlen Lyser!

I galleriet visas målningar av Karin Palola och parken lyses upp av en ljud-och ljusinstallation av landskapsarkitekterna Ulrika Palola och Birgitta Rühling. Vi sponsras av marschaller av Karl Fredrik på Eklaholm.

Österlen Lyser är en mysig årlig tradition i samband med Allhelgonahelgen runtom i Österlens byar som växt mer för varje år. Läs mer om alla evenemang på osterlenlyser.se och ta en liten roadtrip!

Adressen är Österlenvägen 1074, 271 77 Löderup

Galleri Undantaget Blå Rummet

Kontakt

Galleri Undantaget Hejdegård
Österlenvägen 1074, Hagestad Radby
27177 Löderup

0730 473 610

karin.palola@gmail.com
www.karinpalola.com


Share This