Österlen Syd - Skåne

Oscar Persgården

Konsert Påskdagen 2018

Forellkvintetten av Franz Schubert 1 april kl 17.00

Konsert Oscar Persgården Påskdagen 2018

På påskdagen den 1 april kl 17.00 kommer Forellkvintetten av Franz Schubert att spelas på Oscar Persgården. Några unga musiker med bas i Malmö har sammanstrålat för att repetera in detta fantastiska verk. Det passar extra bra att framföras i den intima vardagsrumsmiljö Oscar Persgårdens musiksalong erbjuder.
VIKTIGT! Mejla hej@oscarpers.se för att boka plats, det kan snabbt bli fullt!
Det är fri entré men frivilliga bidrag mottages tacksamt. Konserten stöds delvis av Ystad kommun.
Medverkande musiker:

Daniel Guas – Piano
Svensk-argentinsk pianist som studerar för professor Hans Pålsson samt för Maestro Daniel Rivera i Rom. Han har tidigare studerat i Buenos Aires för Juan Carlos Arabían och deltagit i masterclasses för Elsa Puppolo, Fransisca Skoogh och även jazzpianisten Michel Camilo. Den 18 maj 2018 spelar han Schumanns pianokonsert i a-moll på Tivolis konsertsal i Köpenhamn med Musikhögskolan i Malmös symfoniorkester under den polska dirigenten Marzena Diakun.

Ellen Löfgren – Violin
Ellen Löfgren kommer från Bollnäs i Hälsingland och har studerat violin vid Musikhögskolan i Malmö för professor Marika Fältskog samt vid Norges Musikkhøgskole i Oslo för professor Terje Moe Hansen. Som frilansmusiker har hon spelat med bland andra Malmö symfoniorkester, Malmö Opera, Nordiska kammarorkestern, Norrlandsoperan och i kammarmusiksammanhang. Ellen har även genomfört ett tvärkonstnärligt projekt tillsammans med Underlandet, en plattform för serieskapare i Malmö.

Sebastian Flögel – Viola
Sebastian Flögel kommer från Tyskland och studerar för närvarande till master på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium för professor Lars Anders Tomter.
Tidigare tog han kandidatexamen på Musikhögskolan i Malmö där han studerade för professor Henrik Frendin samt musiklärarprogrammet med kompositionsprofil för lektor Stanislav Popov.
Han har bl a varit solist tillsammans med Capella Lundensis och även arbetat med Estrad Norr, Lunds stadsorkester och Kalmar musiksällskap.
Han har även deltagit i kurs med Nordiska orkesterakademien och erhållit Kungliga musikaliska akademiens stipendium vid flera tillfällen.

Ingrid Nordenhake – Cello
Ingrid kommer från Malmö och Löderup. Hon har studerat på musikkonservatoriet i Lyon för Augustin Lefebvre och därefter på Musikhögskolan i Malmö där hon avlägger kandidatexamen denna vår. Hon har tidigare studerat för Hege Waldeland och nuvarande lärare är Samuli Örnströmer samt Torleif Thedéen.
Hon har medverkat i Nordiska ungdomsorkestern där hon även var solist 2013 och fått stipendier från Kungliga musikaliska akademien samt John Anderssons stiftelse i Anderslöv och Ungdomsstiftelsen i Ystad. Sommaren 2017 var hon stipendiat vid kammarmusikakademien i Vadstena. Sedan dess har hon varit prao hos Musica Vitae och deltagit i en turné med dem med nedslag bl a på Klostret i Ystad, samt frilansat vid olika konserter. Hon har även deltagit i Aurora Masterclasses i Trollhättan.

Eduard Gadea Salom – Bas
Eduard Gadea är en spansk kontrabasist som har avlagt mastersexamen på Malmö musikhögskola för Olle Davidsson. Tidigare har han studerat i Valencia med Josep Hernández och Matt Baker som lärare. Han har deltagit i masterclasses för bl.a Edicson Ruiz, Dan Styffe, Maren Reck och Michal Stadnicki. Som kontrabasist har han spelat med Malmös och Helsingborgs symfoniorkestrar, Copenhagen Phil och Orquestra Simfonica de Castelló. Han är ordinarie kontrabasist i Baltic Sea Philarmonic.

Oscar Persgården, Kinesiska träd

KONSTUTSTÄLLNING
Konstrundan 2018:

Barbro Hemer
Tuschlaveringar

I Oscar Persgårdens galleri pågår samtidigt en utställning med tuschlaveringar av Barbro Hemer som är nybliven medlem (nr 48) i Östra Skånes Konstnärsgrupp (ÖSKG). Utställningen pågår 30 mars – 8 april. Öppettider: lör-, sön- och helgdagar 10-18, vardagar 13-17.

Barbro Hemer Tuschlaveringar Konstrundan 2018

Kontakt

Oscar Persgården
Nathaliavägen 32
Löderup

0703-661949
mnordenhake@gmail.com
oscarpers.se

Oscar Persgårdens kulturförening

Vill du bli stödmedlem i Oscar Persgårdens kulturförening? Det kostar 100 kr att bli stödmedlem. Om man istället betalar 300 kr får man ett litet Fine Art-print på hahnemühlepapper av Barbro Hemer (man kan välja mellan olika motiv) eller en kinesisk kalligrafi av Magnus Nordenhake. Vill man ha både och kostar medlemskapet 500 kr. Medlemsskap kan tecknas vid våra olika evenemang eller om ni hör av er till oss via hej@oscarpers.se

Share This